Ikkunalaudan asukit pt.2

No niin! Vielä löytyy muutama rehu, joita en ole esitellyt ollenkaan!

Tämä on surkein viritelmäni ikinä :DD

Alunperin ruukussa kasvoi traakkipuu, mutta se koki käsissäni kovan kohtalon, kun mania vaiheessa halusin ottaa siitä pistokkaita, jotka nekin päätyivät vaan mätänemään. Nyt ruukussa on sitten pari juurtunutta juorun pätkää ja kaverilta saatu palmuvehkan pistokas. Jos ne nyt viihtyisivät tuossa, niin saattaisi tulla kivan näköinen yhdistelmä. Mutta nyt tuo viritelmä on kyllä kaikkea muuta kuin kaunis.. :D

Juorut ja palmuvehkat on siitäkin kivoja, että ne ovat todellisia aloittelijan kasveja. Kummatkin viihtyvät niin varjossa, kuin auringossakin, ja pärjäävät todella kauan ilman vettä. Juorun vedentarpeen huomaa helposti siitä, että kasvi alkaa riiputtaa lehtiään. Palmuvehka taas on mukulakasvi, joka varastoi vettä, ja kestää kovaakin kuivuutta kauan.

Mulla sinnittelee yksi raveni hengissä isäni luona ja mietin, että sen voisi tyrkätä tähän samaan ruukkuun vielä...

Tämä on kihlatun äidiltä pistokkaina saatu Anopinkieli, joka näyttää viihtyvän ikkunalla. Muutama kuivunut lehti pitäisi leikata pois ja yrittää vähän tukea noita eläviä lehtiä, ettei ne soirottaisi noin joka paikkaan.

Anopinhampaat ovat taas lisänneet suosiotaan ja kaupoissa näkyykin nykyään paljon näitä. Kasvin suosio ei ole mikään ihme, sillä se on vähään tyytyväinen.

Paras paikka on hajavalo, sillä kasvin lehdet palavat helposti. Liian pimeässä kasvi taas muuttuu kokonaan vihreäksi. Kastelu kasvukaudella parin viikon välein, joten kyseessä on todella kestävä laji, jonka voi unohtaa huoletta ikkunalaudalle verhojen taa ja kasvi senkuin kukoistaa.

Tämä varjoviikuna bonsai on tällä hetkellä min lempikasvi. Se on niin ihana!! Ihan kun minulla olisi puu sisällä.
Oon yrittänyt vähän venytellä noita oksia, onhan kyseessä bonsai, mutta yksi oksa meni poikkikin, joten ajattelin jättää kasvin häiritsemisen sikseen, ja katsoa sitten ensi kesänä mitä pitää muuttaa.

Nimestään huolimatta varjoviikuna rakastaa aurinkoa. Sen paksut juuret kykenevät varastoimaan vettä ja ravinteita.
Paras kasvupaikka varjoviikunalle on aurinkoinen, muttei paahteinen paikka, ja sen jälkeen kasvin annetaan olla, se ei nimittäin tykkää siirtelystä.

Tämä anopinhammas onkin sulle tuttu siitä aiemmasta asetelmasta, jossa se oli fairy washboardien ja agaven kanssa. Tämä on aivan ihana ja näkyy viihtyvän aurinkoisella ikkunalaudalla lasisessa purkissaan aivan loistavasti.

Kuten anopinkieli, on anopinhammaskin helppohoitoinen ja vähään tyytyväinen kasvi.

Ja viimeisenä, muttei todellakaan vähäisimpänä, joulukaktus! Tämäkin on kihlatun äidiltä saatu pistokkaina ja sehän innostuikin tuossa ikkunalla kasvamaan ihan tosissaan.
Joulukaktus on helppohoitoinen ja oikealla hoidolla ilahduttaa omistajaansa kauniilla kukilla.
Tämä kaktus nauttii runsaasta kastelusta ja vain pintamullan tarvii antaa kuivahtaa. Innolla odottelen koska tämä yksilö päättää kukkia ensimmäisen kerran. ^^

Ja siinäpä ne oli! Kaikki minun ikkunalaudan ihanuudet. Lisää kasvipostauksia on luvassa jatkossakin, koska olen itse ihan täysin hurahtanut huonekasvehin, eikä kaikki ole vielä mulla edes täällä kihlatun luona. :D

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kärpäsloukun hoito

Suljettu osasto

Ikkunalaudan asukit pt.1