Find your passion mission pt.2

2. When you were a child, what did you dream of doing when you grew up?


Musta piti aina tulla biologi. Se oli min unelma-ammatti aina lukioon saakka. Lukiossa tajusin, ettei mulla riitä pää sellaseen opiskeluun ja sit mulle vielä kerrottiin, että Suomessa biologit useimmiten on luennoitsijoita. Ja enhän miä sitä halua, vaan haluan tutkia eläimiä. Rämpiä sademetsissä ja soilla. Hytistä jossain arktisella alueella jääkarhujen ja pingviinien seassa yms.

Tiedättekö muuten miksi jääkarhut ei syö pingviinejä?

Siks koska pingviinit asuu etelänavalla ja jääkarhut -pohjois! Vähän puujalkaa tähän väliin näköjään :D

Nyt mulla ei enää ole unelma-ammattia. Kunhan paranen, ajattelin hakea läheiseen opistoon koulunkäynninavustajaksi. Niistä on kuulemma aina pula, ja tuohon koulutukseen on haku päällä koko ajan.

Tein muuten ammatinvalintatestin äsken piruuttani ja ajattelin, että voisin jakaa näitä tuloksia tännekin nyt sitten. :D

"Humanistinen

Olet empaattinen ja viihdyt ihmisläheisessä työssä. Omaat hyvän huomiokyvyn ja tulet toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Haluatko kenties opettaa muita? Oletko luova? Onko sinulla runsaasti mielikuvitusta tai olet kiinnostunut historiasta ja eri kulttuureista? Jos vastasit myöntävästi, monipuolinen humanistinen ala saattaa sopia sinulle. Humanistinen viihtyy hyvin esimerkiksi opettajana, psykologina, käyttäytymistieteilijänä tai historioitsijana."

Tein testin, jossa oli 39 eri kysymystä, eli aika laaja. Testi oli studentumin sivuilta ja aika hyvin suuntaa antava. Minulle ehdotettiin seuraavia ammatteja:

- Kasvatustiede / Opetus / Pedagogiikka

- Sosiologia

- Psykologia / Käyttäytymistiede

- Filosofia

- Uskontotiede / Teologia

- Historia

- Yhteiskuntatiede

Olen aina halunnut tehdä töitä eläimien parissa, mut kyl nää ammatinvalintatestit on jo ihan yläasteelta saakka ajanu mua työskentelemään ihmisten parissa. Jopa min psykologi sano viime käynnillä, että oonko harkinnu ihmisten parissa työskentelyä.
Nyt kun on kasvanut ja aikuistunut tässä vuosien varrella, niin minusta olis ihan mahtavaa opiskella esimerkiksi psykologiaa. Että tuo ammatinvalintatesti osui kyllä nappiin, se täytyy myöntää!

Mutta jopa sokea sika otsallaan tajuaa näistä kuvista, missä se min kutsumus on. :D
Mutta voinhan toteuttaa rakkauttani luontoon ja eläimiin harrastuspuolella, kuten tähänkin saakka! Kaikesta kivasa ei kannata tehdä ammattia ;)

Tässäpä tämä mimun "find my passion missionin" toka osa, oleppas hyvä!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kärpäsloukun hoito

Suljettu osasto

Hei tonttu-ukot hyppikää!